6 Ekim 2017 Cuma

VENÜS

VENÜS

Venüs Güneş’ e en yakın olan ikinci gezegendir. Kızıl bir gezegendir ve ona eskiden Güzellik Tanrıçası ismi verilmiştir. Ve ayrıca Dünya’nın İkizi olarak adlandırılır. Venüs çıplak gözle görülebilir. Venüs gece ve gündüz çok sıcaktır ve sıcaklığı genellikle sabit
kalır.

NEDEN BU KADAR SICAK?

Venüs’ün bu kadar sıcak olmasının sebebi, atmosferinin kalın olmasıdır. Ayrıca Güneş’e en yakın ikinci gezegendir. Diğer bir sebebi ise bazıları sönmüş, bazıları aktif olan volkanik dağlarla kaplıdır. Sıcaklığı gece gündüz 464 derecedir. Güneş sisteminin en sıcak gezegenidir.

VENÜSTE GÜNLER

Venüs’te bir gün, bir yıldan daha uzundur. Bunun sebebi ise Venüs’ün kendi çevresinde çok yavaş dönmesidir. Venüs kendi çevresinde bir tur atmadan, Güneş’in çevresinde bir turu bitirir ve öbür turuna başlar.


Venüs kendi çevresinde 243 günde, Güneş’in çevresinde 225 günde döner. Yani bir günde defalarca yemek yiyeceksiniz, defalarca uyuyacaksınız, her gün doğum gününüzü kutlayacaksınız.  Ayrıca Venüs ‘ün diğer bir özelliği diğer gezegenler saat yönünün tersine dönerken, Venüs saat yönünde döner. Bunu teorisini daha önceden yayınlanmış yazıdan bulabilirsiniz.


NEDEN GÜZELLİK TANRIÇASI?

Yunan mitolojisine göre Afrodit, bir denizdeki dalgayla doğar ve ona çok güzel olduğu için ona Güzellik Tanrıçası denir.
Afrodit, büyüdükten  sonra diğer tanrıçalar ve ölümlüler bile aşık olur. Kısacası herkes ona aşıktır ve Aşk Tanrıçası olarak anılır. Afrodit, Roman’ca da Venüs anlamına gelir. 


NEDEN DÜNYANIN İKİZİ?

Venüs neredeyse Dünya ile aynı boydadır. Aslında arada büyük bir fark olmasına rağmen ona yapısı ve boyutu nedeniyle Dünya’nın ikizi denir.